Uitgelichte afbeelding

The gear locker: De MK18 van NS-03

Mijn MK18 is begonnen als een simpele basis Specna Arms M4. Geen bijzondere base als een Umarex, VFC of welk ander high end merk dan ook. Gewoon een SA, om de kosten te drukken.

Via een forum was ik een man tegengekomen die zijn SA helemaal had omgetoverd naar een MK18 platform. Ik was ook opzoek naar een MK18 replica voor mijn MARSOC impressie. Maar had geen budget om heel veel geld te besteden. Een teamgenoot van mij was al begonnen met zijn build, en het zag er allemaal erg goed uit. Reden voor mij dus om ook de sprong te wagen en te beginnen aan mijn MK18.

Zoals al gezegd, de basis is een Specna Arms SA-A02. Ik heb niet veel internals aangepast, maar het lijstje voor de mensen die het precies willen weten: zie helemaal onderaan.

De externals heb ik wel moeite ingestoken. Vooral afgaande op de informatie die ik had over de unit die naspeel wist ik precies wat ze moesten hebben. Het was alleen het bij elkaar zoeken wat nodig was om de replica kloppend te maken.

De PEQ box is een werkende, maar die gebruik ik niet echt. Ik heb hem vooral aangeschaft voor de looks. En later ook de functionaliteit voor als ik ooit aan Night Vision begin. Maar dat is nog heel ver weg.
De WMX200 weapon light is wel heel belangrijk. Vooral als je gaat spelen in de avonden of indoor locaties met donkere plekken. Je wilt immers wat kunnen zien wanneer het donker is. En daarnaast staat het ook gewoon sexy op je apparaat – je zal merken dat de ‘looks’ voor mij erg belangrijk zijn.

De WMX200 heeft ook een IR functie. Je draait gewoon aan de kop van de lamp, en dan kan je het gebruiken als een flood light. Ook weer handig voor wanneer ik ooit aan Night Vision begin.

De EOTech replica was een vereiste voor de impressie. Het is gewoon de standaard issue kit waar de echte mensen mee rondlopen. Deze is afkomstig van een chinese winkel. Helaas klopt de kleur niet helemaal (het is meer roze dan tan). En toen ik hem instelde kwam ik er achter dat ik de elevation niet kan instellen. Dus dat was wel een beetje teleurstellend. Uiteindelijk dat weer gecompenseerd met de hop, en als je genoeg speelt houdt je er ook meer rekening mee.

Verder is de suppressor naar mijn mening heel erg vet om te zien op een replica. Maar het is verder heel onpraktisch in sommige situaties. Vooral als ik indoor speel doe ik hem altijd af. Het is wat onhandig met ‘confined’-spaces. En dan gaat bij mij weapon handeling wel voor.

Verder heeft een teammaat een mooi sausje gemaakt voor het zand effect op het apparaat. De echte unit is vooral uitgezonden geweest naar Afghanistan. En naarmate ze steeds meer opereren komt er weer zand op het replica terecht.

Dus een sausje van krijt, water en food coloring er op gesmeerd met een kwastje. Laten opdrogen en ta-da. Je hebt een zand look op je replicadie mooi in alle gaten gaat zitten. Het lijkt in het begin nergens op, maar wanneer je er gewoon mee omgaat gaat het weg op de plekken waar je het in het écht ook weg zou vegen. Verder is het ook gewoon af te wassen met water. Dus het is geen verf die er echt op vast zit. Behoorlijk fail proof naar mijn mening.

Waar ik heel tevreden over ben:
– Het is een mooi budget (380,- voor de replica en de internals + externals bij elkaar)
– Het is een MK18 geworden uiteindelijk
– Hij schiet voor het budget behoorlijk indrukwekkend

Waar ik minder tevreden over ben:
– Hij heeft een lelijk logo op de zijkant. Het liefst had ik hier nog een ander logo op laten zetten. Maar misschien ooit in de toekomst.
– De build quality van SA is    wat minder dan de meer high-end merken. Maar ja, daarvoor betaal je dan ook gelijk meer. (Dus ik moet eigenlijk niet zeuren).

Hieronder nog wat foto’s van mijn MK18. 


De replica is zijn huidige staat zie je hierboven.

  

De fotos hierboven zijn van een buddy.

SPECSHEET

Internals

Gearbox Stock

Barrel PDI 6.03 285mm

Hopup Chamber Prowin hopup CNC’ed

Bucking Prometheus Purple (flathopped)

Nub Namazu Firefly

Externals

MOE style grip (onbekend merk)

Magpul CTR stock (onbekend merk)

EoTech EXPS-3 (onbekend merk)

PEQ15 laser (Element)
WMX200 weapon light (Night Evolution)

Dual Switch (Element)

KAC Suppressor (onbekend merk)
PMAG magazijnen (onbekend merk)

Andere berichten

Speel mee!

Binnenkort willen we het team weer wat uitbreiden. Ben je een ervaren, sociale en fanatieke airsoftspeler woonachtig in de omgeving van Nijmegen? Ook niet vies van op zijn tijd een drankje, bbq, weekendskirm of andere gekkigheid? Neem dan contact met ons op en wie weet spelen we in de toekomst samen!