Uitgelichte afbeelding

IRT Defender II Diagonal Molle

Review: IRT Defender II Diagonal Molle

Een tijd geleden had ik een plate carrier (pc) van het merk TMC (China Made) aangeschaft voor mijn AK loadout. Dit was een relatief beperkte pc, met vier pouches voor de AK magazijnen. Na enkele skirms kwam ik tot de conclusie dat het vest niet was wat ik zocht. De fitting was niet goed. Eigenlijk heb ik te overhaast, zonder er goed over na te denken, dit vest aangeschaft. Omdat de handel in tweedehands airsoftartikelen levendig is besloot ik om op zoek te gaan naar iets anders en de TMC pc te verkopen.

De eisen die ik aan de nieuwe pc heb gesteld waren:

 1. Het moet een Russisch model zijn; (ik ben into Russische gear)
 2. De PC moet genoeg plaats bieden voor ten minste zes AK magazijnen zonder dat dat het vest te breed wordt;
 3. De PC moet goed aansluiten op m’n lichaam en niet te erg front loaded zijn.

Na een tijd het internet te hebben afgestruind ben ik eindelijk een vest tegen gekomen wat aan alle drie de eisen voldeed.

Zie hier: De Defender II Diagonal Molle van het merk IRT, een replica van de pc die gebruikt word/werd door de Russische FSB.

Toen ik het pakket opende en het vest ook daadwerkelijk in mn handen nam dacht ik als eerst, wauw! De kwaliteit van het stof en de afwerking is echt schokkend goed!

Ik heb gelijk m’n pc ernaast gelegd om ze te vergelijken en inderdaad het verschil tussen ‘Made in China’ en is aanzienlijk. You get what you pay for.

De kleuren op de pc zijn ‘’avizent’’ oftewel mosterd. Ja je moet hier van houden, maar wees gerust, de pc is ook in Zwart, Tan, en OD green beschikbaar!

Dus tot zover ben ik erg onder de indruk van de kwaliteit. De pouches passen perfect, de kleuren matchen, hij is heel solide en sluit bovendien goed uit aan op mijn lichaam terwijl het gewicht meevalt.

Zoals het een gedegen review betaamt moeten ook de negatieve kante belicht worden. Ik som ze hier op.

 1. Het vinden van een Russisch vest is niet altijd even gemakkelijk. Vooral niet bij retailers in NL. Gelukkig heb ik ‘m gevonden in bij een retailer in NL.
 2. Het grootste nadeel in mijn ogen is de prijs. Met een prijs van €250,- behoort deze pc zeker tot het hogere segment. Dat het een replica van een vest is met zo’n hoog prijskaartje gaat voor sommige mensen wat te ver en dat kan ik begrijpen. Een leuk weetje: de originele pc van dit model is op ebay te vinden voor $500 tot $2000.
 3. Beperkte verkrijgbaarheid accessoires / pouches. Ik wilde een medic pouch en general purpose/utility pouch bestellen, maar deze waren niet op voorraad bij de retailer. Ik heb nu tijdelijk een aantal pouches van mijn oude pc bevestigd. Dit ziet er ook wel tof uit!

Samengevat:

 • + Uitstekende kwaliteit
 • + 1 op 1 replica
 • + Comfortabel
 • + Fantastische looks
 • – Duur
 • – Beperkte verstelbaarheid
 • – Moeilijk om bijpassende items te vinden
 • – Een item voor de liefhebber

Ik hoop met deze review een goed beeld te hebben gegeven van de IRT Defender II Molle. Binnenkort kunnen jullie meer verwachten.

Groet!

NS8

Media gallery

Andere berichten

Speel mee!

Binnenkort willen we het team weer wat uitbreiden. Ben je een ervaren, sociale en fanatieke airsoftspeler woonachtig in de omgeving van Nijmegen? Ook niet vies van op zijn tijd een drankje, bbq, weekendskirm of andere gekkigheid? Neem dan contact met ons op en wie weet spelen we in de toekomst samen!