Uitgelichte afbeelding

Review: Van Condor naar Flyye en Eagle Industries

Na een jaar trouwe dienst was het tijd om mijn Condor Modular Chest Vest te vervangen.

Dit vest voldeed prima aan mijn verwachtingen en is denk ik voor de prijs moeilijk te kloppen. Plek voor 6 magazijnen type m4, een front pocket voor een kaart en wat utilities en aan alle kanten molle om het vest eventueel naar persoonlijke smaak en behoefte (bv. hydration blatter) verder uit te breiden. Voornaamste reden voor mij om toch te gaan kijken naar vervanging was het feit dat dit vest relatief groot valt en voor mij onvoldoende aansloot op mijn lichaam. Met name bij sprinten en snelle acties leverde dit ongemakken op.

Tijd om verder te kijken dus. Onze squadleader heeft een mooie plate carrier van het merk Eagle Industries en die heb ik tijdens een training een poos gedragen. Dit vest sloot perfect aan op mijn lichaam en omdat het daarnaast de “real deal” is was dit onmiddelijk een optie die voor mij met stip op 1 stond.

De prijs was even slikken, zeker als je van een prima vest afkomt dat slechts een paar tientjes heeft gekost. Uiteindelijk heb ik een tweedehands plate carrier van Eagle Industries in Coyote Brown, dat overigens niet of nauwelijks is gebruikt, voor een mooie prijs weten te scoren via marktplaats.

Toen ik de plate carrier in handen had, werd het mij wel duidelijk. Dit ligt toch echt wel een paar niveau’s hoger qua kwaliteit, materiaal en afwerking. Bombproof!

Na het vest was het tijd voor aankleding. 4 Mag pouches met plek voor 8 magazijnen type m4, utility pouches, een medic pouch en een hydration blatter waren minimale vereisten. Ook hier in eerste instantie gekeken naar Eagle Industries. Damn, dat werd een duur grapje. Vervolgens gezocht naar goede tweedehands. Nog steeds duur, maar te overzien. Helaas kon ik in die weken geen goede samenstelling vinden. Daarnaast was het spul dat ik vond naar mijn mening te intensief gebruikt. Opzich wel gaaf om materiaal te hebben dat echte actie heeft gezien, maar het spul dat ik vond had naar in mijn optiek teveel actie gezien.

Uitwijken naar een ander merk dan maar? Hier heb ik lang over nagedacht, want ik wilde toch wel voor de real deal gaan. Kop of munt, kop of munt? Uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten voor the second best te gaan. Dit is in mijn ogen Flyye Industries (what’s in the name, ze hebben zelfs een adelaartje in het logo verwerkt!). Het Flyye materiaal is allemaal aangeschaft bij shootercbgear.com. Prima bedrijf met veel keuze en een goede leverbetrouwbaarheid.

Prijstechnisch heel interessant en ik moet zeggen, qua kwaliteit doet het niet veel onder aan Eagle Industries. Uiteindelijk voor ongeveer 180 euro een goed en functioneel vest weten samen te stellen dat perfect zit, ruim voldoende kwaliteit heeft om een aantal jaar intensief gebruikt te kunnen worden en er, in ieder geval in mijn ogen, fantastisch uitziet.

Andere berichten

Speel mee!

Binnenkort willen we het team weer wat uitbreiden. Ben je een ervaren, sociale en fanatieke airsoftspeler woonachtig in de omgeving van Nijmegen? Ook niet vies van op zijn tijd een drankje, bbq, weekendskirm of andere gekkigheid? Neem dan contact met ons op en wie weet spelen we in de toekomst samen!