Uitgelichte afbeelding

Airsoft Combat Support op 22-06-2015

Zondag 21 juni zijn we naar het besloten event van ACS geweest in Outpost Delta 19 te Gasselte. Zoals Rob de Geus altijd zegt: man, man, man. Alleen met een positieve toon. Want man, man, man wat was het een fantastische evenement.

De dag begon met een beknopte briefing waarin zoals gebruikelijk fairplay, veiligheid en de missie werden besproken. Beknopt. Dat is fijn. Normaal bezoeken we open evenementen. Iedereen kan hieraan deelnemen. Ditmaal bezochten we voor het eerst het besloten evenement van ACS waar alleen bekenden van de organisatie welkom zijn. En dat merk je. Een relaxte sfeer én relatief weinig deelnemers ten opzichte van een open evenement. Er waren zo’n 60 spelers. Dat belooft wat!

De dag was opgedeeld in twee delen: ochtendmissie en middagmissie. De ochtendmissie bestond uit het zoeken van drie kisten waarin elk een opdracht zat. Eenmaal een kist gevonden mocht ons team beginnen aan deze missie. Dit bleek al snel geen gemakkelijke opgave. Het was de bedoeling dat we aan de andere kant van het veld een mortierstelling onschadelijk moesten maken. Er is flink gestreden om deze te bereiken en net op de valreep van de pauze hadden we de locatie van de mortier ingenomen, maar.. aan de andere kant van het veld luidde het signaal dat het pauze was. So close, yet so far away. Een competitieve ochtend, maar zonder succes. Nul punten voor ons team.

In de middag begonnen we met een nieuwe missie. Deze missie was van vrij complexe aard en bevatte veel verschillende elementen. De tegenstander diende namelijk een VIP te escorteren en een aantal materialen te verzamelen om een bom te maken. Ons team had de opdracht om te voorkomen de VIP naar een (voor ons onbekend) extractionpoint werd begeleid én het uitschakelen van de VIP met een speciaal waopen. Geen succes wat betreft de missie, maar als airsoft team hebben we kleine successen geboekt in de vorm van het innemen van bungalows, ander terrein en het stand houden tegen aanvallen van de tegenstander.

Kortom: een divers missie programma, sportieve airsofters, fantastisch terrein, een beperkt aantal spelers (+- 60) en een enthousiaste organisator. Dit zijn volgens ons dé ingrediënten voor een geslaagd airsoftevenement. Bedankt ACS hopelijk tot snel!

Voor meer foto’s van het evenement klik hier

Media gallery

Andere berichten

Speel mee!

Binnenkort willen we het team weer wat uitbreiden. Ben je een ervaren, sociale en fanatieke airsoftspeler woonachtig in de omgeving van Nijmegen? Ook niet vies van op zijn tijd een drankje, bbq, weekendskirm of andere gekkigheid? Neem dan contact met ons op en wie weet spelen we in de toekomst samen!