Uitgelichte afbeelding

Operation Watergate

Zondag 22 februari zijn we weer met zes leden van Nulli Secundus en versterking van ‘the doc’, van onze bevriende squad Ferox, gaan airsoften.

Het was voor het eerst dat wij konden ‘uitslapen’ voor een evenement, wegens de nabije ligging van het terrein. Na te verzamelen bij squad leader NS1 waren we in 20 minuten rijden op de locatie. Niet te danken aan onze geweldige navigatie van google maps die besloot ons over een fietspad te willen leiden.

Door de korte reistijd waren we er als een van de eerste en hadden we ruim een uur om ons voor te bereiden voor de briefing. We konden ons omkleden in een kantine gebouw wat normaal gesproken in gebruik is door omnivents evenementenbureau. Warm en schoon, normaal zijn we meer spartaanse manieren van omkleden gewend.

Iedereen van ons had meer dagdeelnemers verwacht, maar met een totaal van circa 12 man hebben we deelgenomen aan de safety briefing en een korte inleiding voor het event. We zijn naar het veld begeleid en zijn daar samengevoegd met een andere squad en zo werden we main force 3. Main force 3 werd er op uitgestuurd om eerst een brug te veroveren en vervolgens door te duwen met aansluitende troepen die we onderweg tegen kwamen.

Bij de brug aangekomen zijn we gesplitst om vanuit twee fronten druk te zetten op de tegenstander die zich net over de brug achter een schot verschuilde. Nulli Secundus zou over de brug gaan en de andere squad zou druk zetten vanaf de flank. De flank was binnen een minuut overgelopen door onze mede spelers. Nulli Secundus heeft van uit de brug een hoop supportvuur kunnen krijgen waardoor wij zonder al te veel tegenstand deze locatie in handen konden krijgen. Onderweg nog wat meer versterking gekregen en hebben we met een man of 20 doorgedrongen tot de basis van de tegenstanders zonder al te veel weerstand.

Door dat wij voor de basis van een tegenstander stonden met een aanzienlijke meerderheid hebben er onderhandelingen plaatsgevonden. Wij hebben hier een deel van buit (wisselgeld) uit kunnen krijgen en zijn wat terug gelopen om de tegenstander wat ruimte te geven om verder te spelen. Main force 3 werd op gedeeld en onze groep kreeg de opdracht bij de brug een defensief punt op te zetten. Dit bleek later nodig omdat er met boot een groep van ca. vijftien tango’s gedropt werd achter onze linie, die vanachter de brug probeerde over te nemen. Na een uitgebreid heen en weer gevecht hebben we dit af kunnen weren middels versterking die in de rug van de tegenstander kwam.

Voor een korte reload zijn we terug gelopen naar basecamp. Tijdens het reloaden kwam plots de vijand vanuit achter onze basecamp te schieten. Gelukkig werd deze aanval snel afgeslagen.

Vervolgens liep het wat leeg en zijn we om gaan kleden om thuis de dag nog even na te bespreken onder het genot van bier en een goede bak friet.

Media gallery

Andere berichten

Speel mee!

Ben je een ervaren, sociale en fanatieke airsoft speler en woonachtig in de omgeving van Nijmegen? Gek op drankjes, films, games en op zijn tijd een barbecue? Neem dan contact met ons op en wie weet spelen we in de toekomst samen!